Ungaria: Procedura de infringement din cauza legilor „Stop Soros”, un „atac împotriva Ungariei”

Procedura de infringement iniţiată de Comisia Europeană împotriva Ungariei din cauza legilor "Stop Soros" este "inacceptabilă" şi "constituie un atac împotriva Ungariei", a afirmat marţi şeful de cabinet al premierului ungar, Gergely Gulyas, transmite MTI, citat de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

24.07.2018 - 14:53

„Comportamentul Bruxellesului continuă să arate că ţările care apără Europa sunt supuse la proceduri, iar cele care invită migranţi sunt recompensate”, a remarcat Gulyas.

Oficialul ungar a apreciat totodată că „este evident că Bruxelles şi Comisia Europeană continuă să urmeze politici pro-migraţie” şi a subliniat că „opinia Comisiei în acest sens nu reflectă opiniile guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene”.

Gulyas a criticat în acelaşi timp Comisia Europeană pentru lansarea unei proceduri separate împotriva Ungariei din cauza unui amendament la Constituţie cu privire la dreptul la azil. Scopul acestui amendament nu diferă în niciun fel de prevederile Constituţiei Germaniei potrivit cărora doar migranţii proveniţi dintr-o ţară terţă considerată nesigură sunt eligibili pentru azil, a susținut oficialul ungar.

Joi, Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu pachetul de legi recent adoptat şi intitulat „Stop Soros”, adoptat de parlamentul ungar în luna iunie, având drept scop de a sancţiona „promovarea sau organizarea migraţiei ilegale”.

Tot joi, Comisia Europeană a anunţat că va aduce Ungaria în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu legea sa privind azilul, iniţiind cea de-a treia etapă a procedurii în curs de infringement împotriva Budapestei în legătură cu această lege. Procedura de infringement în acest caz a fost lansată în decembrie 2015.

Comentarii