Ungaria, în conflict cu ONU privind tema imigrației

Ungaria ar putea ieşi din discuţiile de la ONU privind un pact pentru imigraţie din cauza tonului pro-migrare care ameninţă interesele de securitate ale Ungariei, a declarat ministrul de Externe ungar, Reuters.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2018 - 15:30

„ONU doreşte să creeze un pact care va încuraja migraţia, noi avem o viziune total diferită şi dacă prima formă din februarie a acestui pact va merge în această direcţie... ne întrebăm de ce să mai facem parte din această dezbatere?, a spus ministrul de Externe, Peter Szijiarto pentru televiziunea de stat M1, citată de news.ro.

Szijiarto a adăugat că migraţia reprezintă un pericol la nivel global care trebuie oprit.

Prim-ministrul naţionalist al Ungariei, Viktor Orban, care va candida la alegerile din 8 aprilie, este unul dintre cei mai importanţi oponenţi ai politicii privind migraţia a Uniunii Europene. Orban a intensificat campaniile anti-imigranţi în ultimul an şi l-a acuzat pe omul de afaceri american George Soros că susţine imigraţia ilegală. Soros a declarat că în Ungaria are loc o campanie naţională împotriva lui plină de „minciuni” cu scopul de a crea un duşman extern imaginar.

Guvernul de la Budapesta susţine că imigraţia ilegală ameninţă stabilitatea Europei iar această retorică rezonează cu sentimentele populaţiei.

Unii analişti spun că ameninţarea Ungariei câ va părăsi discuţiile ONU face parte din campania internă a lui Orban prin care îşi mobilizează votanţii. Partidul său, Fidesz, conduce detaşat în sondajele de opinie.

Comentarii