Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ungaria: Europa trebuie să repatrieze migranţii şi nu să îi accepte

Conducerea Europei ar trebui să repatrieze migranţii şi nu să îi stabilească în Uniunea Europeană, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului ungar Istvan Hollik, conform MTI

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 20:33

Istvan Hollik a subliniat că Ungaria este ''îngrijorată'' de evoluţiile recente din Italia, ale cărei porturi imediat după formarea unui guvern de stânga porturile au fost redeschise pentru a primi migranţi veniţi din Africa.

''Este evident că nouă din zece sunt migranţi economici'', a spus oficialul ungar, potrivit căruia propunerea convenită de Germania, Franţa, Italia şi Malta va determina ''milioane'' de alţi migranţi să plece spre Europa.

Hollik a ţinut să precizeze că participarea Budapestei la redistribuirea obligatorie a migranţilor ajunşi în UE este exclusă şi că guvernul ungar va face tot posibilul pentru zădărnicirea introducerea unui sistem de cote obligatorii de migranţi.

Germania, Franţa, Italia şi Malta au ajuns luni, în La Valletta, la un acord prealabil privind înfiinţarea unui sistem de repartizare automată între state UE voluntare a migranţilor care debarcă pe ţărmurile italiene sau malteze.

Textul va fi supus aprobării tuturor statelor din Uniunea Europeană în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Luxemburg din 8 octombrie.

Ideea de bază a acestui sistem este ca migranţii să fie redistribuiţi automat şi rapid între statele UE dispuse să-i primească. Chiar dacă se ştie deja că statele vor participa la noul mecanism doar pe bază de voluntariat şi că acesta se va referi doar la migranţi sosiţi pe mare, rămân câteva probleme de rezolvat.

Printre altele, va trebui să se stabilească dacă în selecţia persoanelor eligibile vor fi incluşi şi migranţii 'economici', care în mod normal nu au drept de azil, dar care constituie majoritatea celor sosiţi în Europa.

Comentarii

loading...