Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UNCEF Grecia în centrul unui scandal de corupție

Parchetul General din Grecia a dispus marţi o anchetă preliminară asupra situaţiei financiare a secţiunii elene a UNICEF, suspectată de corupţie, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 08:55

Parchetul din Atena a dispus marţi o anchetă preliminară asupra situaţiei financiare a secţiunii elene a UNICEF, suspectată de corupţie, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP.

Ancheta vine după o scrisoare adresată parchetului de preşedinta UNICEF Grecia, Sophia Tzitzikou, care este în funcţie de doi ani şi care a constatat "nereguli" în finanţele organizaţiei de la venirea sa la conducere.

Conform biroului din Grecia al UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru copii), operaţiunile sunt în prezent "suspendate" pentru 60 de zile până când situaţia se va clarifica.

Activă de aproximativ 40 de ani în Grecia, UNICEF a activat iniţial timp de 25 de ani ca o comisie naţională sub egida statului, după care s-a constituit în organizaţie neguvernamentală privată în 2002.

În prezent, ea numără aproximativ 30 de angajaţi, iar controlul asupra situaţiei sale financiare va merge până în 2002, a precizat sursa judiciară citată.

Comentarii

loading...