19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUNCEF Grecia în centrul unui scandal de corupție

UNCEF Grecia în centrul unui scandal de corupție

Parchetul din Atena a dispus marţi o anchetă preliminară asupra situaţiei financiare a secţiunii elene a UNICEF, suspectată de corupţie, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP.

Ancheta vine după o scrisoare adresată parchetului de preşedinta UNICEF Grecia, Sophia Tzitzikou, care este în funcţie de doi ani şi care a constatat “nereguli” în finanţele organizaţiei de la venirea sa la conducere.

Conform biroului din Grecia al UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru copii), operaţiunile sunt în prezent “suspendate” pentru 60 de zile până când situaţia se va clarifica.

Activă de aproximativ 40 de ani în Grecia, UNICEF a activat iniţial timp de 25 de ani ca o comisie naţională sub egida statului, după care s-a constituit în organizaţie neguvernamentală privată în 2002.

În prezent, ea numără aproximativ 30 de angajaţi, iar controlul asupra situaţiei sale financiare va merge până în 2002, a precizat sursa judiciară citată.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă