Una dintre prioritățile lui Biden pentru România este renunțarea la vize, susține Rosapepe

Diplomatul James Rosapepe, fost ambasador al SUA în România, susține că una dintre prioritățile Administrației Biden ar putea fi renunțarea la vize pentru cetățenii români.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 18:23

James Rosapepe, fost ambasador al Statelor Unite în România, estimează că Administraţia Biden va avea un plan de reformă a sistemului de imigraţie în SUA, care va include și programul de renunțare la vize (Visa Waiver) pentru cetățenii anumitor țări.

În acest context, diplomatul James Rosapepe consideră că și cetățenii români vor putea beneficia de această scutire de vize.

"Cred că se vor face mari eforturi pentru reforma imigraţiei în general şi cred Visa Waiver ar putea face parte din asta", a precizat fostul ambasador.

James Rosapepe a făcut aceste precizări într-o conferință pe Zoom, alături de Institutul Cultural Român, dedicată aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice între SUA şi România.

James Rosapepe era ambasador în România în anul 1999, la momentul în care Joe Biden, pe atunci senator, a venit în vizită în România.

Comentarii