Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un uragan de categoria 4, ''extrem de periculos'', se îndreaptă spre Mexic

Un uragan numit Willa format în Oceanul Pacific, care ameninţă sud-estul Mexicului, a crescut în intensitate duminică ajungând la categoria 4 (din 5) pe scara Saffir-Simpson, devenind astfel ''extrem de periculos'', conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2018 - 09:51

La ora 00:00 GMT, uraganul se afla la 365 de kilometri sud-est de Cabo Corrientes (vest) şi era însoţit de vânt cu intensitatea de 220 de kilometri la oră.

Fenomenul meteorologic înainta lent în direcţia nord-nord-vest cu viteza de 9 kilometri la oră şi, potrivit prognozelor NHC, va devia de la cursul său în noaptea de luni apropiindu-se marţi seară de coastele mexicane.

Uraganul ar urma să provoace marţi rafale puternice de vânt, valuri înalte şi ploi torenţiale, cu ''potenţial mortal'' în unele zone din sud-vestul ţării şi în regiunile central-vestice, conform prognozelor NHC.

O suprafaţă întinsă din Mexic, situată între Playa Perula (vest) şi Bahia Tepehuayas (nord-vest), a fost plasată de autorităţile guvernamentale sub stare de supraveghere, potrivit Comisiei naţionale a apelor (Conagua).

Centrul pentru uragane cu sediul în Miami estimează că Willa va provoca ploi însemnate cantitativ - între 12,5 centimetri şi 38,1 centimetri - în statele Jalisco, Nayarit şi Sinaloa.

O altă furtună tropicală, Vicente, formată sâmbătă în Pacific, se afla duminică la 370 kilometri sud-est de Acapulco, în staţiunea Guerrero, şi era însoţită de vânt susţinut cu viteze de 65 kilometri la oră şi rafale de 85 kilometri la oră. Vicente se deplasează cu o viteză de 17 kilometri la oră şi a slăbit din intensitate în noaptea de duminică spre luni. Chiar şi aşa, furtuna ar putea provoca ploi abundente, potrivit NHC.

Comentarii

loading...