Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un tribunal din SUA a dispus reunirea familiilor de migranți

Un tribunal din San Diego din SUA a dispus reunirea unor familii de migranţi separate de poliţie, denunţând politica 'toleranţei zero' a administraţiei Trump în domeniu, ca răspuns la o plângere a asociaţiei de apărare a drepturilor civice ACLU.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2018 - 09:35

Cu excepţia cazurilor în care prezintă un pericol pentru copiii lor, părinţii trebuie reuniţi, în maximum 14 zile, cu copiii lor de până în cinci ani şi, în maximum 30 de zile, pentru toţi ceilalţi, conform acestei decizii a justiţiei consultate de AFP. Instanţa cere de asemenea administraţiei federale "să facă faţă circumstanţelor haotice pe care le-a creat".

Plângerea a fost depusă de asociaţia de apărare a drepturile civice ACLU în numele unor migranţi anonimi împotriva poliţiei migraţiei (ICE), căreia judecătorul Dana Sabraw îi cere de asemenea "să facă tot posibilul pentru a facilita comunicarea" între familiile separate.

Începând din luna mai, acţiunile sistematice angajate împotriva părinţilor care traversează frontiera cu copiii lor au dus la separarea a peste 2.300 de minori, ceea ce a stârnit critici dure în SUA şi în străinătate.

Alte plângeri au fost depuse în numele unor migranţi, acuzând 'traumatismul' separării părinţilor de copii şi denunţând condiţiile 'inumane' de detenţie din centrele ICE.

Marţi, aproape 20 de state americane progresiste au depus plângere împotriva politicii migratorii a preşedintelui republican Donald Trump.

Comentarii

loading...