16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn transportator irlandez a pledat vinovat pentru moartea a 39 de migranți,...

Un transportator irlandez a pledat vinovat pentru moartea a 39 de migranți, într-un camion în Anglia

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, acuzat de moartea a 39 de migranți, a pledat vinovat la Old Bailey pentru complot la imigrația ilegală

Ronan Hughes este al doilea om care a pledat vinovat pentru un caz care a șocat Marea Britanie și Vietnamul și a scos la suprafață comerțul ilicit cu trafic de persoane. Celălalt este Maurice Robinson, din provincia britanică Irlanda de Nord, care conducea camionul când au fost găsite cadavrele.

Apărând într-o sală de judecată în Old Bailey, din Londra, Hughes a stat în doc cu fața la judecător în timp ce numele celor 31 de bărbați și băieți și a opt femei au fost citite. El a admis fiecare acuzație într-un proces care a durat nu mai mult de 10 minute.

Hughes a recunoscut, de asemenea, că a conspirat pentru a ajuta la imigrarea ilegală.

Cei mai mulți dintre cei care au murit, cu vârste cuprinse între 44 și 15 ani, au fost din provinciile Nghe An și Ha Tinh din centrul și nord-centrul Vietnamului, unde perspectivele slabe de angajare, dezastrele ecologice și promisiunea recompensei financiare în străinătate alimentează migrația.

Ei au fost descoperiți în octombrie anul trecut într-un container aflat în spatele unui camion pe o proprietate industrială din Grays, în Essex, la aproximativ 30 km est de Londra.

Un al treilea bărbat, Eamonn Harrison, în vârstă de 23 de ani, tot din Irlanda de Nord, a pledat nevinovat la aceleași acuzații.

Un proces urmează să înceapă pe 5 octombrie.

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă