9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn tânăr irakian condamnat la închisoare după ce a violat şi ucis...

Un tânăr irakian condamnat la închisoare după ce a violat şi ucis o adolescență

Judecătorii tribunalului districtual din Wiesbaden au subliniat că gravitatea faptelor face ca eliberarea sa condiţionată după 15 ani să fie aproape imposibilă.

Ali B, cum a fost prezentat tânărul în conformitate cu legile germane ale confidenţialităţii (Ali Bashar, menţionează AFP), a violat-o şi a ucis-o pe victima sa, Susanna (Susanna Feldmann), în urmă cu peste un an, într-o pădure din Erbenheim, în Wiesbaden, a stabilit instanţa.

Corpul fetei a fost găsit la 6 iunie 2018 în apropiere de o cale ferată, la aproape două săptămâni după dispariţia sa.

La scurt timp după moartea adolescentei, Ali B şi familia lui s-au întors în Irak. Ali B a fost prins însă câteva zile mai târziu, în nordul ţării controlat de kurzi, şi a fost predat poliţiei federale germane.

Tânărul a recunoscut la începutul procesului că a ucis-o pe fată, dar a negat că ar fi violat-o. La ultima audiere, el a prezentat scuze mamei Susannei.

Ali B urmează să fie judecat şi într-un alt caz, legat de violul asupra unei fete de 11 ani. Acest nou proces nu va fi public.

Extrema dreaptă a încercat să exploateze cazul Susannei pentru a denunţa politica privind migraţia a cancelarului Angela Merkel, care în 2015 a permis intrarea în Germania a sute de mii de refugiaţi, mai aminteşte AFP.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă