Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un submarin francez pierdut acum 50 de ani, a fost regăsit

Submarinul francez La Minerve, care a dispărut în 1968 cu un echipaj de 52 de persoane, a fost redescoperit pe fundul marii lângă portul orasulul Toulon, la mai bine de 50 de ani după dispariție, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2019 - 17:41

''Tocmai am găsit (epava submarinului) La Minerve. Este un succes, o uşurare şi o performanţă tehnică. Mă gândesc la familiile care au aşteptat atât de mult acest moment", a scris ministrul francez pe Twitter.

Epava a fost localizată în Marea Mediterană, la 45 de kilometri de Toulon, la o adâncime de 2.370 de metri, de către nava americană Seabed Constructor, care a sosit în zonă marţea trecută pentru a participa la căutări şi ale cărei drone au adus confirmarea vizuală a locului unde se află submarinul, a precizat un ofiţer superior al Marinei naţionale.

Seabed Constructor, care aparţine companiei americane private Ocean Infinity, este cea care a găsit şi epava submarinului San Juan, care a dispărut cu 44 de bărbaţi la bord, în largul Argentinei, în noiembrie 2018.

La 27 ianuarie 1968, submarinul militar La Minerve, în exerciţiu la aproximativ 30 de kilometri de Toulon, s-a scufundat în doar patru minute. În pofida operaţiunilor de salvare care au fost întreprinse, epava nu a putut fi localizată.

În octombrie anul trecut, familii ale celor dispăruţi de la bordul submarinului au lansat un apel pentru reluarea căutărilor. De la anunţul făcut de Florence Parly, la începutul anului, privind reluarea operaţiunilor de căutare, specialiştii s-au axat pe identificarea zonei în care era cel mai probabil să fie găsită epava. O serie de date au fost revizuite în baza cunoştinţelor ştiinţifice actuale.

Au fost evocate multiple cauze pentru a explica acest accident: o avarie, o coliziune cu o barcă, explozia unei rachete, a unei torpile sau o defecţiune la tubul de aerare.

Comentarii

loading...