Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un separatist ferm, ales lider al Cataloniei

Parlamentul catalan l-a învestit pe Quim Torra, un separatist ferm, drept lider, încheindu-se astfel o perioadă în care regiunea s-a aflat sub conducerea directă a Madridului, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2018 - 19:55

Torra a fost învestit cu 66 de voturi pro, 65 împotriva şi patru abţineri. El este un fost avocat şi publicist.

După vot, parlamentarii pro-independenţă s-au ridicat în picioare pentru a intona imnul Cataloniei.

Torra, care a fost nominalizat de fostul lider regional Carles Puigdemont, a îmbrăţişat apoi parlamentarii prezenţi. Mulţi dintre ei au purtat o panglică galbenă ca semn de susţinere faţă de politicienii catalani reţinuţi de autorităţi pentru rolul lor în organizarea referendumului ilegal pentru independenţă din octombrie 2017.

Într-un discurs ţinut sâmbătă în faţa Parlamentului, Torra a promis că va lucra pentru a ajunge la o republică catalană şi l-a numit pe Puigdemeont, care se află la Berlin aşteptând o decizie privind posibila sa extrădare în Spania, ca fiind liderul legitim al regiunii.

Guvernul a numit discursul ca fiind „ostil” iar Andrea Levy, un membru al parlamentului catalan care face parte din partidul prim-ministrului Mariano Rajoy, a declarat că Madridul va conduce din nou regiunea dacă noua administraţie va încălca legea.

Partidele pro-independenţă au câştigat majoritatea voturilor în alegerile regionale cerute în decemrie de Rajoy.

Comentarii

loading...