Un pui de rinocer alb, cel mai nou "locatar" din parcul belgian Pairi Daiza

Un rinocer alb s-a născut în parcul belgian Pairi Daiza, a anunţat luni grădina zoologică care face parte dintr-un program de conservare a acestei specii ameninţate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2019 - 21:51

''Un adorabil pui de sex masculin s-a născut în dimineaţa zilei de luni'', a anunţat Pairi Daiza într-un comunicat, adăugând că "Mama Madiba şi puiul ei se simt bine''.

O altă femelă din parc, Elie, este gestantă. Naşterea este aşteptată "până la sfârşitul acestui an". Este vorba în ambele cazuri de naşteri naturale, precizează grădina zoologică. 

Rinocerrul alb sudic a scăpat de extincţie de-a lungul secolului al XX-lea, a amintit parcul de animale, înainte ca populaţia din mediul natural să ajungă la aproape 20.000 de exemplare. Dar "aceste animale rămân încă prea des victime ale braconajului", se plâng reprezentanţii grădinii zoologice. 

O altă subspecie, rinocerul alb nordic, este şi el la un pas de extincţie. Doar două femele mai trăiesc pe Pământ. Ultimul exemplar mascul a murit anul trecut.     

Elie a mai născut un pui, Sethemba, în 2016, transferat la o grădină zoologică din Malaga (Spania) în cadrul programului european de creştere în captivitate. 

Comentarii