19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn pui de rinocer alb, cel mai nou "locatar" din parcul belgian...

Un pui de rinocer alb, cel mai nou “locatar” din parcul belgian Pairi Daiza

”Un adorabil pui de sex masculin s-a născut în dimineaţa zilei de luni”, a anunţat Pairi Daiza într-un comunicat, adăugând că “Mama Madiba şi puiul ei se simt bine”.

O altă femelă din parc, Elie, este gestantă. Naşterea este aşteptată “până la sfârşitul acestui an”. Este vorba în ambele cazuri de naşteri naturale, precizează grădina zoologică. 

Rinocerrul alb sudic a scăpat de extincţie de-a lungul secolului al XX-lea, a amintit parcul de animale, înainte ca populaţia din mediul natural să ajungă la aproape 20.000 de exemplare. Dar “aceste animale rămân încă prea des victime ale braconajului”, se plâng reprezentanţii grădinii zoologice. 

O altă subspecie, rinocerul alb nordic, este şi el la un pas de extincţie. Doar două femele mai trăiesc pe Pământ. Ultimul exemplar mascul a murit anul trecut.     

Elie a mai născut un pui, Sethemba, în 2016, transferat la o grădină zoologică din Malaga (Spania) în cadrul programului european de creştere în captivitate. 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă