Foto: www.capitalship.gr

Un petrolier a fost atacat de pirați în Oceanul Atlantic. Un marinar român a fost răpit

Un vas petrolier a fost atacat de pirați în Oceanul Atlantic, în apropierea țărmului african, iar printre marinarii răpiți se află și un cetățean român.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 17:35

Un vas petrolier a fost atacat de pirați în Oceanul Atlantic, în apropierea țărmului statului Ghana (vestul Africii), iar printre marinarii răpiți se află și un cetățean român.

Incidentul a fost confirmat, printr-o declarație telefonică, de Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Navigatorilor din România. El a evitat să precizeze numele românului răpit.

Potrivit presei internaționale, nava atacată de pirați a fost vasul petrolier Agisilaos, sub pavilionul Insulelor Marshall. Atacul s-a produs în seara zilei de 29 noiembrie, în timp ce nava se deplasa spre portul Lome din Togo.

În urma atacului, patru dintre cei 23 de membri ai echipajului au fost luați ostatici, iar scopul piraților este, probabil, acela de a cere răscumpărare în schimbul lor. 

Membrii echipajului provin din Rusia, România și Filipine. Persoanele răpite sunt din Filipine (două persoane), din Rusia și din România. Nu se știe încă dacă la bordul tancului petrolier erau și alți cetățeni români, în afară de cel răpit.

Comentarii