31.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalUn parlamentar conservator britanic a murit înjunghiat într-o biserică

Un parlamentar conservator britanic a murit înjunghiat într-o biserică

Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali, în circumscripţia sa într-o biserică.

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, în oraşul Leigh-on-Sea, scrie Agerpres.

Deputatul primeşte îngrijiri la faţa locului şi medicii încearcă să-l stabilizeze înainte de a-l transporta la spital. ”Încă este în biserică şi nu ni se dă voie să intrăm să-l vedem. Pare să fie într-o stare foarte serioasă”, a declarat consilierul conservator John Lamb.

Poliţia a izolat zona şi a anunţat arestarea autorului atacului, precizând că nu sunt căutaţi şi alţi suspecţi.

Biroul deputatului a confirmat că acesta a fost înjunghiat, fără să ofere alte detalii şi nu este clar în ce stare se află. Deputatul David Amess, în vârstă de 69 de ani, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983.

Au început să vină şi reacţii din partea politicienilor britanici. ”O veste oribilă şi profund şocantă”, a scris pe Twitter liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, în timp ce premierul conservator Boris Johnson a suspendat o reuniune cu miniştrii săi.

Acest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016 deputata laburistă Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Valoarea acțiunilor Hidroelectrica pare stabilizată la 120 de lei

Prețul acțiunilor de la BVB ale Hidroelectrica a crescut cu 0,42%, până la 120 lei/acțiune a titlurilor companiei ce au adunat și cele mai...

Cele 9 secrete ale morții! Dacă le știi, n-o să vă mai fie frică de moarte niciodată

1) Fiintele umane decedate mai exista inca si dupa descompunerea, disparitia organismului material, scrie alteea.ro. 2) Ele sunt alcatuite din substante invizibile, intangibile, pe...
00:01:02

VIDEO: Incendiu mortal în Taiwan. Salvatorii caută supraviețuitori

O operațiune de căutare era în curs de desfășurare sâmbătă dimineață (23 septembrie) pentru a găsi trei persoane dispărute, după ce un incendiu urmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies