Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou val de explozii a lovit Somalia

Două explozii urmate de focuri de armă s-au produs sâmbătă pe o stradă din Mogadiscio unde se află ministere ale guvernului somalez, informează agenţiile internaţionale de presă.

Share

Rl online 0 comentarii

23.03.2019 - 13:07

Patru persoane au fost ucise şi 11 rănite, potrivit unui bilanţ oferit Reuters de un ofiţer de poliţie şi de serviciile de ambulanţă.

Martori spun că o explozie puternică a fost urmată de una mai slabă în apropierea Ministerelor Lucrărilor Publice şi Muncii. Apoi au continuat să se audă focuri de armă.

Operaţiunea a fost revendicată de gruparea islamistă shebab, afiliată al-Qaida, potrivit AFP.

Insurgenţii shebab obişnuiesc să comită astfel de operaţiuni în capitala Somaliei. La începutul lunii martie, cel puţin 20 de persoane au fost ucise într-un atac shebab în Mogadiscio, care a dus la un asediu de aproximativ 22 de ore.

Islamiştii au revendicat şi un atac cu maşină-capcană soldat cu patru morţi şi nouă răniţi pe 7 martie, lângă un restaurant din capitala Somaliei, în apropierea palatului prezidenţial.

Cel mai grav atac al grupării teroriste somaleze a avut loc în Mogadiscio în octombrie 2017 cu camioane-capcană care au provocat peste 500 de morţi, aminteşte EFE.

Alungaţi din Mogadiscio în 2011, luptătorii jihadişti shebab au pierdut apoi principalele lor bastioane, dar controlează încă vaste zone rurale de unde conduc operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe, inclusiv în capitala Somaliei, asupra unor obiective guvernamentale, civile sau de securitate. Ei luptă contra a ceea ce consideră drept o influenţă eretică şi străină şi doresc să stabilească un stat islamic bazat pe o interpretare strictă a legii sharia.

Somalia este într-o stare de război şi haos din 1991, când a fost înlăturat dictatorul Mohamed Siad Barre, lăsând ţara fără un guvern eficient şi în mâinile miliţiilor islamiste şi luptătorilor, scrie EFE.

Comentarii

loading...