8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn nou incident cu iz de rasism în America

Un nou incident cu iz de rasism în America

Incidentul a avut loc marţi, când angajaţi ai companiei aeriene American Airlines au cerut ajutorul poliţiei în urma unei altercaţii cu o pasageră care a sosit târziu la aeroport şi a pierdut zborul către Chicago.

În imaginile devenite virale a doua zi sunt văzuţi doi poliţişti, iar unul dintre ei, pe care presa l-a identificat sub numele de Anthony Rodríguez, îi dă o palmă lui Paris S. Anderson, o afro-americancă în vârstă de 21 de ani.

Conform raportului poliţiei, Anderson i-a jignit pe angajaţii companiei aeriene şi pe poliţiştii veniţi să aplaneze disputa. În raport se mai precizează că femeia, care nu purta mască, s-a apropiat agresiv de poliţişti, ”încălcând spaţiul lor personal” şi scuipând, în plină pandemie de COVID-19.

Schimbul de replici nu este clar în înregistrare, întrucât ambii agenţi purtau măşti şi nu prea se înţelege ce spun.

Paris S. Anderson este în prezent acuzată de agresiune, în timp ce poliţistul care a lovit-o este cercetat administrativ. Directorul Departamentului de Poliţie din Miami-Dade a anunţat joi într-un comunicat că a ”iniţiat procesul” destituirii acestui poliţist, fără să-i precizeze numele.

Acest incident survine în timp ce SUA se confruntă din luna mai cu un val de proteste antirasiste în urma morţii unui afro-american, George Floyd, asfixiat după ce un poliţist alb i-a pus genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza în momentul arestării.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă