Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou bilanț sumbru al cutremurului din Indonezia

Numărul persoanelor decedate în urma seismului produs la începutul acestei luni în zona insulei Lombok din Indonezia a urcat la 460, în timp ce estimările arată că pagubele materiale în urma dezastrului ar putea depăşi 500 de milioane de dolari, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

15.08.2018 - 16:01

Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia a anunțat că aproape 7.800 de persoane au fost rănite şi peste 417.000 au fost strămutate după seismul de la 5 august, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nugroho. 460 de persoane au murit, iar daunele materiale valorează peste 500 de milioane de dolari.

„Persoanele strămutate au nevoie de ajutor după ce distribuţia ajutoarelor nu a fost realizată uşor sau proporţionat”, a precizat acesta.

„Ne aşteptăm ca acestea să rămână o vreme în taberele improvizate în timp ce aşteaptă ca locuinţele lor să fie reconstruite”, a adăugat Sutopo Nugroho.

El a precizat că pierderile economice sunt evaluate la 7,45 trilioane de rupii (501 milioane de dolari), însă estimările arată că această sumă va creşte pe măsură ce evaluarea pagubelor va continua.

„Catastrofa ne oferă o oportunitate de a construi mai bine”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cutremurul de la 5 august s-a produs la o săptămână distanţă de la un seism cu magnitudine mai mică, în urma căruia au murit 20 de persoane din Lombok, o insulă turistică populară.

Arhipelagul indonezian, care cuprinde 17.000 de insule, este localizat pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cu o intensă activitate seismică. Acest stat din Asia de Sud Est este afectat de numeroase seisme, dar, spre deosebire de cele care au lovit Lombok, cea mai mare parte nu sunt violente.

Comentarii