Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Un membru al Congresului SUA va prelua luni conducerea NASA

Un nou administrator va prelua luni conducerea NASA, într-un moment în care Agenţia Spaţială Americană examinează noile directive din partea administraţiei Trump, informează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

23.04.2018 - 11:47

Jim Bridenstine (42 de ani), un congresman din Oklahoma, va fi investit de vicepreşedintele Mike Pence cel de-al 13-lea administrator al NASA, la sediul agenţiei din Washington.

Nominalizat în urmă cu şapte luni de preşedintele Donald Trump pentru a prelua conducerea Agenţiei Spaţiale Americane, Bridenstine a fost confirmat săptămâna trecută în acest post de către Senatul SUA.

Senatorii care s-au opus acestei confirmări au citat din declaraţiile sale anterioare, în care Bridenstine punea sub semnul întrebării faptul că activitatea umană a contribuit la schimbările climatice - afirmaţii pe care, recent, acesta le-a retras. Unii membri ai Congresului au subliniat şi că şeful NASA ar trebui să fie un "profesionist", nu un politician.

Bridenstine a fost pilot în Marina Americană timp de nouă ani şi a participat la misiuni de luptă în Irak şi Afganistan, înainte de a se întoarce în Oklahoma, pentru a ocupa funcţia de director executiv la Tulsa Air and Space Museum & Planetarium. El a fost ales în Camera Reprezentanţilor în 2012.

În timpul administraţiei Barack Obama, NASA a pregătit trimiterea astronauţi pe Marte în câteva decenii, însă administraţia Trump a discutat obiective mai puţin ambiţioase, inclusiv o întoarcere pe Lună.

Trump a propus ca societăţile private să îşi asume mai multe responsabilităţi în ceea ce priveşte zborurile în spaţiu şi explorarea acestuia, inclusiv în ceea ce priveşte contribuţia Statelor Unite la Staţia Spaţială Internaţională (International Space Station, ISS).

După ceremonia de investire, Pence şi Bridenstine vor vorbi live cu trei astronauţi NASA aflaţi în prezent pe ISS.

Comentarii

loading...