Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un jurnalist și soția lui, împușcați în plină stradă în Franța

Un jurnalist azer, care trăia în exil în Franța, și soția lui au fost ținta unui atac armat, vineri, în plină stradă, la o periferie a orașului Toulouse.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 12:55

Potrivit presei locale, atacul armat a avut loc în jurul orei 9:00, la Colomiers, o localitate de periferie la vest de Toulouse.


Jurnalistul și soția lui se aflau în mașină în momentul în care au fost ținta atacului.

Au fost trase dintr-o altă mașină cel puțin șapte focuri de armă în ceea ce pare a fi un atac țintit, o posibilă reglare de conturi.  Atacatorii au reușit să fugă.

Potrivit unor surse, femeia ar fi murit la spital, iar bărbatul a fost rănit la spate, având leziuni care îi pun viața în pericol.

Zona este survolată de un elicopter. Ancheta a fost preluată de poliția judiciară. 

Jurnalistul se numește Rahim Namazov și are 39 de ani, iar pe soția lui o chema Aida. Potrivit profilului de Facebook, bărbatul era asistent administrativ la Primăria din Toulouse. Cuplul ar avea trei copii, dintre care doi sunt elevi la Colomiers.

Rahim Namazov fusese amenințat cu moartea în țara sa natală, Azerbaidjan, și chiar fusese închis. Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, țară cu un regim represiv și autoritar. Era refugiat la Toulouse din 2010.

Potrivit unui ONG armean, jurnalistul desfășura o anchetă despre „mafia organelor”. El ar fi văzut corpuri neînsuflețite de soldați din care ar fi fost prelevate inimile, rinichii și plămânii. 

Comentarii