18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn hotel din India s-a prăbuşit după ce a fost izbit de...

Un hotel din India s-a prăbuşit după ce a fost izbit de o maşină: zece morţi

Clădirea, situată lângă o staţie de autobuz aglomerată, s-a prăbuşit sâmbătă noaptea. Echipe de poliţişti şi pompieri au scos de sub dărâmături 10 de oameni în viaţă în operaţiunile de salvare din timpul nopţii.

Însă două femei şi opt bărbaţi, despre care se crede că sunt personal şi clienţi, au murit. Doi dintre răniţi sunt în stare critică şi au fost spitalizaţi”, a declarat şeful poliţiei din zonă, Sanju Kamle, prin telefon de la locul incidentului, pentru dpa.

Conform presei locale, clădirea s-a prăbuşit după ce o maşină a izbit clădirea.

Am lansat investigaţii pentru a stabili cum s-a produs prăbuşirea. Clădirea, veche de peste 60 de ani, se afla deja într-o stare avansată de degradare, spuse Kamle.

Operaţiunile de salvare au fost încheiate şi poliţia a stabilit că nu mai sunt oameni prinşi sub dărâmături.

În oraşele indiene există mai multe clădiri vechi şi nesigure, construite cu materiale care nu corespund standardelor, şi deseori sunt raportate prăbuşiri ale acestora.

Cel puţin 34 de persoane au murit după ce o clădire de apartamente s-a prăbuşit în metropola occidentală Mumbai în august 2017.

Şeful guvernului statului Madhya Pradesh, unde se află oraşul Indore, a anunţat duminică o compensaţie de câte 200.000 de rupii (aproximativ 2.500 de euro) pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa şi 50.000 de rupii (625 euro) pentru cei răniţi.

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă