13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn fost oficial al lui Trump deschide un proces de 75 de...

Un fost oficial al lui Trump deschide un proces de 75 de milioane USD împotriva FBI

Carter Page, fost oficial al campaniei Trump, dă în judecată un număr de oficiali implicați în ancheta din Rusia pentru că l-au spionat ilegal.

Vineri, Page a depus acțiunea de 59 de pagini pentru a solicita 75 de milioane de dolari de la guvernul SUA, precum și de la persoanele implicate în operațiunea Hurricane Crossfire, care îi include pe fostul director al FBI James Comey și asistentul director al FBI, Andrew McCabe.

Page a susținut că a fost spionat ilegal în timpul anchetei din 2017. El a spus că FBI nu are motive probabile pentru a obține în mod legal un mandat FISA împotriva sa.

Prin mandatul FISA, FBI l-a interceptat pe fostul oficial de campanie timp de aproximativ un an, organizația suspectând că este o țintă de recrutare a agenților de informații ruși.

Cu toate acestea, mandatul pentru un astfel de spionaj s-a bazat parțial pe dosarul Steele Dossier, care a fost plătit de democrați proeminenți.

În 2019, Departamentul de Justiție a publicat un raport cu privire la diferite probleme din cadrul procesului FISA, după ce a analizat în continuare investigația FBI în campania din 2016 a președintelui Trump.

Președintele Trump a condamnat frecvent ancheta și abuzul acesteia asupra procesului de aplicare a FISA.

La începutul lunii noiembrie, McCabe a mărturisit că nu ar fi semnat mandatul de a-l spiona pe Page dacă ar fi știut că acesta conține informații inexacte.

De la anchetă, Page a fost exonerat de avocatul special Robert Mueller. Ancheta nu a constatat în cele din urmă nicio conspirație criminală între Moscova și campania Trump.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă