Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un fost director de la Siemens a recunoscut că a dat șpagă Guvernului din Argentina

Un fost director de la Siemens a pledat vinovat în cazul mituirii unor oficiali ai Guvernului din Argentina, în urmă cu 20 de ani, scrie Financial Times.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

16.03.2018 - 07:57

Eberhard Reichert, acum în vârstă de 78 de ani, acuzat că a încălcat legile anti-corupţie americane şi că a comis fraudă electronică, a recunoscut joi, în faţa unui tribunal federal, că a participat într-o schemă care a implicat mituirea unor oficiali ai Guvernului argentinian cu 100 milioane de dolari pentru ca Siemens să câştige un contract privind realizarea cărţilor de identitate în Argentina.

O subsidiară a Siemens a câştigat un contract în valoare de un miliard de dolari pentru a produce cărţile de identitate în 1998. Argentina a oprit programul în 2001. John Cronan, procurorul general adjunct al diviziei de infracţionalităţi al Departamentului pentru Justiţie din SUA, a afirmat într-un comunicat: „În acest caz, una dintre cele mai mari companii din lume s-a folosit de sume exorbitante pentru a mitui oficiali de la cele mai înalte niveluri ale guvernului argentinian pentru a primi un contract în valoare de un miliard de dolari. Condamnarea lui Eberhard Reichert demonstrează angajamentul Diviziei pentru Infracţionalitate de a trage la răspundere atât companiile cât şi persoanele corupte, oriunde ar locui şi oricât ar încerca să evite arestarea”.

În legătură cu aceleaşi acuzaţii, compania Seimens a pledat vinovată în 2008 şi a plătit o amendă penală de 800 milioane de dolari. Reichert a lucrat la Siemens Argentina între 1964 şi 2001, conform procurorilor şi începând cu 1990 a fost managerul tehnic pentru divizia proiectelor majore a Siemens Business Services, subsidiară deţinută în totalitate de Siemens.

Comentarii

loading...