13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn chitarist care a cântat cu Paul McCartney îşi lansează primul album...

Un chitarist care a cântat cu Paul McCartney îşi lansează primul album la vârsta de 60 de ani

Albumul de debut al chitaristului Robbie McIntosh este un material instrumental inspirat din turneele susţinute de el alături de Paul McCartney şi dedicat unui star al muzicii country americane, Chet Atkins.

Chet Atkins era renumit pentru stilul lui original de a cânta la chitară, ce a fost adoptat ulterior şi de Robbie McIntosh.

Acest album de debut, intitulat “Thanks Chet”, este produs de Universal Music şi va fi lansat pe 8 iunie.

Discul, ce include 12 piese, reprezintă un tribut muzical adus lui Chet Atkins, muzician recompensat cu mai multe premii Grammy şi care a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Albumul conţine şi câteva coveruri ale unor piese clasice, precum “You Really Got Me” (The Kinks), “Stayin’ Alive” (Bee Gees) şi “I Can’t Get You Out Of My Head” (Kylie Minogue).

Single-ul care a dat titlul albumului, “Thanks Chet”, este o compoziţie originală creată de Robbie McIntosh, un interludiu muzical pe care chitaristul l-a prezentat lui Paul McCartney în timpul turneului mondial susţinut de starul britanic în 1993.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă