23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalUn camion militar a intrat în plin într-un grup de protestatari din...

Un camion militar a intrat în plin într-un grup de protestatari din Myanmar

Mai multe persoane au fost rănite după ce un camion militar a intrat în plin într-o mulțime de protestatari în capitala comercială a Myanmarului, Yangon, conform BBC.

Martorii oculari au declarat presei locale că soldații au deschis focul asupra protestatarilor care fugeau, iar pe alții i-au bătut.

De la lovitura de stat din februarie, peste 1.200 de persoane au fost ucise în timpul protestelor și alte mii au fost întemnițate.

Armata a declarat că a arestat 11 persoane la acest ultim protest. Trei au fost răniți – unul este în stare critică.

Agenția locală de știri MPA a declarat că crede că doi dintre reporterii săi se numără printre deținuți. Unul dintre ei părea rănit și pierduse contactul cu celălalt, a spus agenția.

Martorii au spus că la acest ultim protest, „flash mob” armata a lovit la câteva minute după ce a început.

“Am fost lovit și am căzut în fața unui camion. Un soldat m-a bătut cu pușca lui, dar l-am împins înapoi. Apoi a tras în mine în timp ce fugeam în zig-zag. Din fericire, am scăpat”, a declarat un protestatar agentiei de presa Reuters.

ONU a spus că represiunea armatei ar putea echivala cu crime împotriva umanității.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...

SUA, din nou în fața paralizării administrației federale, fiind lipsită de o lege a finanțelor

Statele Unite se află la doar câteva ore de o paralizie a administraţiei federale, în lipsa unui vot privind finanţarea acesteia, un scandal în...

Apple ar oferi 2 miliarde de dolari pentru drepturile de difuzare din Formula 1

Apple plănuiește un alt potențial acord sportiv pentru Apple TV+, susținând că se gândește să ofere 2 miliarde de dolari pe an pentru drepturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies