Un bebeluș născut cu inima în afara cutiei toracice, operat cu succes în Marea Britanie

Un bebeluș care s-a născut cu ectopie cardiacă a fost operat cu succes într-un spital din Marea Britanie. Inima lui, care s-a dezvoltat în afara pieptului, a fost replasată de medici în interiorul cutiei toracice.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2017 - 15:39

Vanellope s-a născut prematur, cu inima în afara pieptului, la sfârșitul lunii noiembrie într-un spital din Leicester, Anglia. Reperată în timpul sarcinii, această malformație a inimii, foarte rară, denumită ectopie cardiacă, vizează doar între cinci și opt nașteri dintr-un milion și este dificil de operat.

Imediat după naștere, Vanellope a fost transportată în blocul operator, unde medicii specializați în chirurgia malformațiilor cardiace o așteptau pentru a efectua o operație ce nu fusese realizată niciodată pe un nou-născut în Marea Britanie, informează lexpress.fr, ciat de AGERPRES.

Reprezentanții spitalului din Leicester au anunțat într-un comunicat că inima fetiței a fost replasată cu succes în interiorul cutiei toracice. Cu o stare de sănătate încă fragilă, fetița a fost internată în secția de terapie intensivă. Cu toate acestea, medicii spun că micuța pacientă se află în prezent în afara oricărui pericol.

Comentarii