Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un baraj a cedat în Myanmar, afectând zeci de mii de oameni

O ruptură produsă miercuri în structura unui baraj din Myanmar a forţat mii de locuitori să-şi părăsească locuinţele inundate şi a întrerupt circulaţia pe cea mai importantă şosea din această ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

29.08.2018 - 15:33

„Nu deţinem date exacte cu privire la numărul sinistraţilor, însă apa a afectat sate numărând peste 50.000 de locuitori”, a declarat pentru AFP un responsabil din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale din Myanmar, Phyu Lae Tun.

În total, 12.000 de gospodării din aproximativ o sută de sate din regiunea Bago, situată la 70 de kilometri nord-est de Yangon, au fost afectate. Nu a fost făcută nicio menţiune cu privire la eventuale decese sau persoane rănite.

Pe fondul acuzaţiilor din partea ONU cu privire la responsabilitatea sa în „genocidul” musulmanilor rohingya, comandantul-şef Min Aung Hlaing, a vizitat miercuri zona afectată, în special punctul de prăbuşire de pe autostrada dintre Yangon şi Mandalay, cele mai mari localităţi din Myanmar.

Jurnaliştii AFP de la faţa locului au observat trecând convoaie militare care transportau bărci de salvare.

Au fost înfiinţate tabere pentru a sinistraţi, unii dintre aceştia preferând însă să se refugieze în mănăstiri.

Prăbuşirea barajului vine la câteva săptămâni după ce 150.000 de persoane din Myanmar au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele ca urmare a unor inundaţii puternice cauzate de ploile torenţiale.

Citește totul despre:

#baraj #myanmar #cedat

Comentarii