13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn avion s-a prăbușit în Afganistan

Un avion s-a prăbușit în Afganistan

Aeronava s-a prăbuşit ”către ora locală 13.00 (10.30, ora României)”, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei din provincie, Ahmad Khan Seerat, precizând că ”zona nu este sigură” din cauza prezenţei insurgenţilor, scrie News.ro.

”Este vorba probabil despre un avion de linie”, a adăugat el.

”Nu ştim dacă este vorba despre un avion militar sau civil”, a anunţat, la rândul său, un purtător de cuvânt al guvernatorului din Ghazni, Aref Noori.

”Aeronava a luat foc, iar săteni încercau să o stingă”, a adăugat el.

Accientul a avut loc în districtul Deh Yak, la est de oraşul Ghazni.

Potrivit unor postări pe Twitter, este vorba despre un avion aparţinând companiei Ariana Afghan Airlines care efectua un zbor de la Herat la Kabul, cu 83 de persoane la bord

Cu excepţia oraşelor, regiunea este controlată de către talibani.

Ultimul accident de avion civil în Afganistan a avut loc în 2010, când un zbor al comapaniei Pamir Airways s-a prăbuşit, iar 43 de oameni au murit.

În februarie 2005, un Boeing aparţinând copmpaniei Kam Air, altă companie aeriană privată afgană, s-a prăbuşit în apropiere de Kabul, iar cele 104 de persoane de la bord au murit.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă