2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăInternaționalUn avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației

Un avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației

Un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene croate s-a prăbușit, marţi, în nord-estul Croației, anunţă autorităţile militare de la Zagreb, citate de agenţia Reuters.

Avionul de vânătoare, de tip MIG-21, s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu militar, într-o zonă forestieră din apropierea localităţii croate Slatina, în regiunea Virovitica-Podravina.

Cei doi piloţi ai avionului s-au catapultat şi au fost găsiţi în viaţă, au anunţat autorităţile croate, citate de agenţia Hina, potrivit jurnalul.ro.

Autorităţile aeronautice militare croate vor ancheta circumstanţele producerii accidentului aerian.

Un avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației, dar cei doi piloți s-au catapultat și au fost salvați

Preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic, a declarat marţi seară că a fost constituită o comisie specială care va stabili în scurt timp cauzele prăbuşirii avionului de vânătoare.

„Cel mai important lucru este că nu există victime în urma prăbuşirii avionului de vânătoare”, a afirmat liderul de la Zagreb. El i-a urat însănătoşire grabnică unuia dintre piloţi, care a suferit răni uşoare după catapultare.

Un avion militar rus s-a prăbușit într-o clădire rezidențială din orașul siberian Irkutsk

Un avion militar rus s-a prăbușit duminică într-o clădire rezidențială din orașul siberian Irkutsk, a declarat guvernatorul regiunii, al doilea astfel de accident în mai puțin de o săptămână.


Avionul s-a prăbușit într-o casă cu două etaje din oraș, potrivit lui Igor Kobzev, care se afla la fața locului în acel moment, dar nu avea informații despre victime. A fost al doilea astfel de incident în șase zile.

Lunea trecută, un avion de vânătoare Sukhoi Su-34 s-a prăbușit într-un bloc de apartamente din orașul Yeysk, din sudul Ucrainei, și cel puțin 15 persoane au fost ucise. Agențiile de presă ruse au declarat că avionul din incidentul de duminică era un Su-30.

Într-un comunicat, ministerul pentru situații de urgență a declarat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de probă. Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat ceea ce păreau a fi mai multe clădiri în flăcări.

Într-o postare pe Telegram, guvernatorul Irkutsk, Igor Kobzev a spus că avionul s-a prăbușit într-o casă cu două etaje din oraș. El a spus că se află la fața locului și nu are informații despre victime. A fost al doilea astfel de incident în șase zile. Agențiile de presă ruse au declarat că avionul din incidentul de duminică era un Su-30. Într-un comunicat, ministerul pentru situații de urgență a declarat că avionul s-a prăbușit în timpul unui zbor de probă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă