18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn autobuz cu civili a sărit în aer, după ce a lovit...

Un autobuz cu civili a sărit în aer, după ce a lovit o mină, în Afganistan

Cel puţin opt personae au murit şi alte 40 au fost rănite, în urma incidentului, majoritate femei şi copii. ‘A fost o mină amplasată de talibani pentru a lovi forţele de securitate. Dar a lovit un autobuz cu pasageri’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Farah.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului Naser Mehri, care a confirmat bilanţul victimelor, ‘incidentul s-a produs marţi, în jurul orei locale 04:30″ (00:00 GMT). ‘Autobuzul efectua legătura Herat-Kabul când a sărit în aer la impactul cu o mină disimulată la sol pe un drum din districtul Bal Baluk din Farah’, a mai precizat acesta.

Talibanii, care beneficiază de sprijinul Iranului vecin, s-au regrupat în această provincie din vestul Afganistanului, la frontiera iraniană, încercând în primăvară să ocupe capitala provinciei şi un baraj. Ei au fost respinşi de o intervenţie a forţelor afgane şi americane în luna mai.

În 2017, insurgenţii au încercat de trei ori să preia controlul asupra oraşului Farah, potrivit reţelei de analişti Afghanistan Analysts Network.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă