Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un angajat al Apple a fost pus sub acuzare pentru furt de secrete comerciale

Un fost angajat al Apple a fost inculpat de autorităţile americane pentru furt de secrete comerciale, acesta fiind acuzat că a descărcat informaţii legate de un automobil autonom pe un laptop personal şi a încercat să fugă în China, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2018 - 09:08

Fostul angajat, Xiaolang Zhang, şi-a dezvăluit intenţia de a lucra la un startup din China în domeniul conducerii autonome şi a rezervat un loc într-un avion cu destinaţia China, după ce a descărcat planul pentru o placă de circuit a unui automobil autonom.

Autorităţile americane l-au arestat pe Zhang pe 7 iulie, pe un aeroport din San Jose, după ce acesta trecuse de controlul de securitate.

”Colaborăm cu autorităţile în această problemă şi vom face tot posibilul să ne asigurăm că această persoană şi alte persoane implicate vor fi trase la răspundere pentru acţiunile lor”, potrivit unui comunicat al Apple.

Zhang fusese angajat ca dezvoltator de software şi hardware pentru proiectul Apple referitor la un vehicul autonom şi a proiectat şi testat plăci de circuite pentru analizarea datelor transmise de senzori.

În luna aprilie, Zhang a intrat în concediu de paternitate după naşterea unui copil şi a călătorit cu familia sa în China, potrivit unei plângeri înregistrate la un tribunal districtual din districtul nordic al Californiei.

Când a revenit la serviciu, Zhang i-a spus coordonatorului său că intenţionează să demisioneze, să se mute în China şi să lucreze la compania chineză Xiaopeng Motors, care are birouri în Silicon Valley.

După ce a plecat de la Apple, Zhang a fost angajat de filiala Xmotors a Xiaopeng Motors.

Reprezentanţii de securitate ai Apple au descoperit că Zhang a efectuat căutări pe scară largă în baze de date secrete şi a venit în campusul Apple îpe 28 aprilie, când ar fi trebuit să fie în concediu de paternitate.

XMotors a anunţat într-un comunicat că este extrem de îngrijorată şi că nu există indicii că Zhang a comunicat vreodată informaţii sensibile de la Apple către XMotors.

Comentarii

loading...