Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un an cu Donald Trump la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat, duminică, bilanţul realizărilor din 2017 şi a reiterat retorica din primul său an de mandat prin intermediul unui clip video cu ocazia Anului Nou

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.01.2018 - 13:30

Videoclipul, care durează trei minute şi jumătate, îl înfăţişează pe Trump în compania personalului militar, a oficialilor guvernamentali din SUA şi a altor lideri mondiali.

"Am dat naştere lumii moderne şi vom modela lumea de mâine cu puterea şi priceperea mâinilor americane", este mesajul transmis de preşedintele american în clipul video postat pe contul de Twitter.

 Donald Trump a invocat succesul său privind reformarea Curţii Supreme, eforturile pentru reducerea reglementărilor şi pentru revizuirea impozitelor - acţiune descrisă drept "cea mai mare reducere a impozitelor din istoria ţării noastre".

Mesajul de Anul Nou de la Casa Albă a inclus şi critici aduse adversarilor politici şi mass media din SUA.

"În cazul în care Democraţii (necinstita Hillary) ar fi fost aleşi, acţiunile voastre ar fi scăzut cu 50% faţă de valoarea din ziua alegerilor. Acum ele au un viitor mare - şi este abia începutul! De ce ar dori alegătorii inteligenţi să aducă democraţii în Congres în urma alegerilor din 2018, când politicile lor vor distruge complet bunăstarea creată în lunile de după alegeri? Oamenii sunt mult mai bine acum, să nu mai vorbim despre subiectele Stat Islamic, judecători, frontiere mai puternice, reduceri de taxe şi multe altele. Pe măsură ce ţara noastră devine mai puternică şi mai inteligentă, vreau să le urez tuturor prietenilor, susţinătorilor, duşmanilor, chiar şi presei necinstite de tip fake news, un An Nou fericit şi sănătos. 2018 va fi un an grozav pentru SUA. Facem America excepţională din nou şi mult mai repede decât ar fi crezut oricine că este posibil!", a mai spus Trump.

Preşedintele american şi-a petrecut sfârşitul de an în staţiunea Palm Beach din Florida, organizând o petrecere la clubul său Mar-a-Lago. Sute de persoane au participat la eveniment, iar printre oaspeţi s-au aflat politicieni şi vedete din lumea muzicii şi a filmului.

Comentarii