15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn alt reporter mexican a fost asasinat

Un alt reporter mexican a fost asasinat

Se ştie că reporterul primise ameninţări. Pentru moment, autorităţile întreprind o acţiune pentru a-l localiza pe asasin sau asasini, potrivit Informativo Veracruz. 

Jorge Celestino Ruiz Vazquez tocmai publicase un articol în care îl acuza pe preşedintele municipal din Actopan, Paulino Dominguez, că ar fi furat 12 milioane de pesos bani publici. În nota sa, reporterul asigura că deţine informaţii compromiţătoare contra edilului. Potrivit acelor informaţii, preşedintele municipal şi-a însuşit suma pentru a-şi elibera fiul din închisoare. 

Crima a avut loc la mai puţin de 24 de ore de la asasinarea directorului şi redactorului-şef al site-ului La Verdad de Zihuatanejo, Edgar Alberto Nava, în statul Guerrero. Nava, care era angajat şi la primărie, a fost împuşcat cu un glonţ tras cu o armă de calibru de 9 mm.

Săptămâna aceasta, şi Rogelio Barragan, director al unui site care informa despre activitatea Poliţiei din Guerrero, a fost găsit mort în statul Morelos, în portbagajul unei maşini, având semne că a fost împuşcat şi torturat.  

Organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF) a contabilizat, până joi, opt jurnalişti asasinaţi de la începutul anului 2019.

Mexicul este a doua cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea meseriei de jurnalist, după Siria, potrivit organizaţiei Reporters sans Frontières (RSF).

Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic din 2000, şi majoritatea crimelor au rămas nepedepsite. 

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă