15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUn al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Michael Spavor este al doilea cetăţean canadian reţinut în China în ultima perioadă, în contextul tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări.

Autorităţile din oraşul Dandong, situat în nord-estul Chinei, la graniţa cu Coreea de Nord, au început să îl investigheze pe Spavor în data de 10 decembrie, conform informaţiilor apărute în presa chineză.

Spavor, care era stabilit în oraşul Dandong, a contactat săptămâna aceasta oficialii canadieni pentru a-i informa de ancheta deschisă împotriva sa.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Canada, Guillaume Bérubé, a transmis că autorităţile canadiene încearcă să intre în contact cu Sparov, dar crede că acesta a fost reţinut.

Spavor este fondatorul unei companii numite Paektu Cultural Exchange, care se ocupă de organizarea de călătorii în scop de afaceri, cultural şi turistic în Coreea de Nord. Canadianul vizitează regulat Coreea de Nord şi este cunoscut în mod special pentru aranjarea vizitei fostului star NBA, Dennis Rodman, în Coreea de Nord, în anul 2013.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă