UK: Poliţia îi avertizează pe activiştii de mediu să nu recurgă la drone pe aeroportul Heathrow

Poliţia i-a avertizat pe activiştii de mediu să nu recurgă la drone pe aeroportul Heathrow, deoarece ar putea fi inculpaţi penal, ne spune DPA

Share

Rl online 0 comentarii

11.09.2019 - 21:50

Grupul "Heathrow Pause" a anunţat că intenţionează să forţeze suspendarea zborurilor de pe Heathrow "în replică la lipsa progresului constructiv al guvernului în problema urgenţei de mediu şi climatice declarate de parlament pe 1 mai".

Laurence Taylor, comisar adjunct în cadrul Poliţiei metropolitane din Londra, a declarat că oamenii legii "se pregătesc de acest protest de câteva săptămâni deja" în dorinţa de a reduce la minim problemele provocate pe aeroport.

"Acest grup de activişti şi-a anunţat intenţia de a ridica drone în mod ilegal în apropierea aeroportului Heathrow vineri dimineaţă, cu singurul scop de a provoca o perturbare semnificativă a orarului de zbor", a afirmat Laurence Taylor într-un comunicat.

"Departe de a fi un protest legal, acesta reprezintă o tentativă deliberată şi criminală de a viza o parte esenţială a infrastructurii naţionale a Marii Britanii, pe care mii de oameni se bazează zilnic şi care nu va fi tolerată", a adăugat el, cerându-le activiştilor să-şi reconsidere planurile.

Heathrow Pause a afirmat marţi că este "pe deplin angajat faţă de principiile non-violenţei, transparenţei, responsabilităţii şi cooperării cu poliţia cât de mult este posibil".

Grupul de combatere a încălzirii climatice Extinction Rebellion şi-a amânat planurile din iunie pentru un protest similar pe Heathrow, în urma avertismentelor poliţiei.

Acesta a precizat că protestul Heathrow Pause "va fi independent faţă de cel al Extinction Rebellion UK" şi nu este susţinut de grup.

Comentarii