7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalUK: Poliţia îi avertizează pe activiştii de mediu să nu recurgă la...

UK: Poliţia îi avertizează pe activiştii de mediu să nu recurgă la drone pe aeroportul Heathrow

Grupul “Heathrow Pause” a anunţat că intenţionează să forţeze suspendarea zborurilor de pe Heathrow “în replică la lipsa progresului constructiv al guvernului în problema urgenţei de mediu şi climatice declarate de parlament pe 1 mai”.

Laurence Taylor, comisar adjunct în cadrul Poliţiei metropolitane din Londra, a declarat că oamenii legii “se pregătesc de acest protest de câteva săptămâni deja” în dorinţa de a reduce la minim problemele provocate pe aeroport.

“Acest grup de activişti şi-a anunţat intenţia de a ridica drone în mod ilegal în apropierea aeroportului Heathrow vineri dimineaţă, cu singurul scop de a provoca o perturbare semnificativă a orarului de zbor”, a afirmat Laurence Taylor într-un comunicat.

“Departe de a fi un protest legal, acesta reprezintă o tentativă deliberată şi criminală de a viza o parte esenţială a infrastructurii naţionale a Marii Britanii, pe care mii de oameni se bazează zilnic şi care nu va fi tolerată”, a adăugat el, cerându-le activiştilor să-şi reconsidere planurile.

Heathrow Pause a afirmat marţi că este “pe deplin angajat faţă de principiile non-violenţei, transparenţei, responsabilităţii şi cooperării cu poliţia cât de mult este posibil”.

Grupul de combatere a încălzirii climatice Extinction Rebellion şi-a amânat planurile din iunie pentru un protest similar pe Heathrow, în urma avertismentelor poliţiei.

Acesta a precizat că protestul Heathrow Pause “va fi independent faţă de cel al Extinction Rebellion UK” şi nu este susţinut de grup.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă