23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalUK: Bicicliștii ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare și asigurări,...

UK: Bicicliștii ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare și asigurări, la fel ca la mașini

Bicicliștii ar putea fi supuși acelorași reguli ca și șoferii, conform unei serii de noi propuneri de modificare a legislației rutiere din Marea Britanie.

Potrivit unor surse din interior, bicicliștii ar putea fi obligați să dețină plăcuțe de înmatriculare și asigurare și să respecte aceleași limite de viteză ca și mașinile, ca parte a unei schimbări majore, notează The Sun.

Oficialii guvernamentali iau în calcul o modificare a legilor în contextul unui boom al ciclismului.

Aceasta vine în contextul în care multe zone de 30 km pe oră sunt extinse în zonele rezidențiale, pe măsură ce sunt introduse mai multe piste pentru bicicliști în întreaga țară.

Conform noilor legi, bicicliștii ar putea primi puncte de penalizare sau amenzi pentru încălcarea limitelor de viteză sau pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului.

Oficialii guvernamentali spun că acest lucru ar introduce necesitatea plăcuțelor de înmatriculare în scopul aplicării legii.

De asemenea, oamenii legii iau în considerare introducerea unei asigurări obligatorii pentru bicicliști în cazul în care cei imprudenți rănesc sau ucid pietoni.

O astfel de măsură ar putea permite victimelor să ceară despăgubiri în același mod în care ar face-o în cazurile de conducere imprudentă a autovehiculelor. 

În conformitate cu normele actuale, bicicliștii imprudenți nu sunt răspunzători pentru astfel de despăgubiri.

De asemenea, bicicliștii ar putea respecta aceleași limite de alcoolemie ca și conducătorii auto.

Se pare că revizuirea a fost făcută în urma mai multor modificări controversate ale Codului Rutier din ianuarie, care au provocat confuzie pe șosele.

La momentul respectiv, modificările aduse „ierarhiei utilizatorilor de drumuri” – concepute pentru a-i proteja pe cei mai expuși riscului – au fost catalogate drept „periculoase și divizatoare”.

Șoferii furioși au susținut că le-a dat frâu liber motocicliștilor să încalce regulile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă