Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Michel Barnier

UE va susţine total Irlanda, indiferent de scenariul Brexit

Uniunea Europeană cu 27 de state membre va susţine "total" Irlanda, indiferent de scenariul Brexitului, a dat asigurări luni negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2019 - 20:02

"Noi susţinem total Irlanda", a declarat Michel Barnier într-o conferinţă de presă comună cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Dublin, subliniind că în cazul unui 'divorţ' fără acord, Uniunea Europeană nu va lansa negocieri comerciale cu Londra atât timp cât chestiunea frontierei irlandeze nu este soluţionată.

El şi-a exprimat speranţa că discuţiile transpartinice de la Londra vor avea un rezultat pozitiv, care va permite echipei de negociatori a UE să se mişte "extrem de rapid" pentru a conveni termeni mai ambiţioşi cu privire la viitoarea relaţie între UE şi Londra.

"Toţi sperăm că aceste discuţii vor produce un rezultat pozitiv. Aşa cum am spus de multe ori, putem fi mult, mult mai ambiţioşi în viitoarea noastră relaţie cu Regatul Unit", a spus Michel Barnier, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Data ieşirii efective a Regatului Unit din UE, stabilită iniţial pentru 29 martie 2019, este fixată pentru 12 aprilie dacă deputaţii britanici nu aprobă până atunci acordul de retragere.

Premierul britanic Theresa May a cerut vineri amânarea Brexitului până la 30 iunie 2019, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a sugerat, la rândul lui, o amânare "flexibilă" de până la 12 luni.

În cele două cazuri, Marea Britanie ar putea ieşi din UE după alegerile europene prevăzute să aibă loc între 23 şi 26 mai şi ar fi deci obligată să participe la scrutinul pentru Parlamentul European. Acest lucru nu este foarte convenabil pentru statele UE, în special pentru că 27 dintre cele 73 de locuri ale deputaţilor europeni din Marea Britanie au fost redistribuite altor ţări.

 

Comentarii

loading...