Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE va lua măsuri de retorsiune faţă de noile tarife anunţate de SUA

Uniunea Europeană va lua măsuri de retorsiune faţă de noile tarife de 25% anunţate de Statele Unite pentru importuri din UE, a anunţat ministrul german de Externe, Heiko Maas, în remarci publicate de presă vineri, transmite Reuters, via News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

05.10.2019 - 00:54

”Uniunea Europeană va trebui să reacţioneze şi, după obţinerea acordului Organizaţiei Mondiale a Comerţului, probabil va impune la rândul ei tarife punitive”, a afirmat Maas, membru al Partidului Social Democrat, pentru publicaţia germană Funke.

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis în această săptămână că unele subvenţii plătite de UE producătorului de avioane Airbus sunt ilegale, conferind Statelor Unite dreptul de a reacţiona cu tarife pentru produse importate din Europa.

Washingtonul a anunţat deja că va impune noi tarife de 25% pentru importurile de anumite produse din Uniunea Europeană, între care vinul francez, brânza italiană şi whisky-ul scoţian din malţ.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, la rândul său un social democrat, a declarat joi că Europa ar trebui să reacţioneze cu prudenţă, pentru că aceste conflicte comerciale, într-o lume globalizată, nu sunt în interesul nimănui, spune News.ro.

Comentarii