Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE salută abandonarea urmăririi penale împotriva jurnalistului rus Ivan Golunov

Uniunea Europeană a salutat marţi decizia autorităţilor ruse de a abandona urmărirea penală împotriva jurnalistului de investigaţii Ivan Golunov, dar şi-a exprimat regretul faţă de obstrucţionările libertăţii presei în Rusia, relatează Afp.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 20:59

Decizia de se renunţa la acuzaţii este o "soluţie pozitivă", dar "detenţia sa şi arestul la domiciliu nu au făcut decât să agraveze o tendinţă deja îngrijorătoare în ceea ce priveşte libertatea presei în Federaţia Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt.

Uniunea Europeană aşteaptă o "anchetă aprofundată" asupra acestui caz, a anunţat el.

"Acuzaţiile împotriva lui Golunov sunt similare acuzaţiilor îndoielnice pentru trafic de droguri emise împotriva militanţilor pentru drepturile omului şi jurnaliştilor" în Rusia, a subliniat purtătorul de cuvânt.

"Informaţiile despre brutalităţile poliţieneşti împotriva lui Golunov în cursul arestării sale şi în timpul detenţiei sunt de asemenea foarte preocupante", a adăugat el.

"Libertatea de expresie est un drept uman fundamental; jurnaliştii trebuie să fie liberi să-şi facă munca", a conchis el.

Comentarii

loading...