Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE, măsuri temporare pentru transportul rutier, în cazul unui Brexit fără acord

Consiliul UE a anunţat, vineri, o serie de măsuri temporare şi limitate pentru a asigura conectivitatea tranportului rutier de mărfuri şi pasageri pentru a atenua posibile efecte în cazul în care Regatul Unit părăseşte UE fără un acord negociat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 18:40

„Vineri, în cadrul Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi al Consiliului, ambasadorii statelor membre au aprobat, pentru preşedinţia română, un mandat de negociere cu Parlamentul European pentru a le permite operatorilor de transport rutier de mărfuri şi operatorilor de transport cu autocarul şi autobuzul cu licenţă în Regatul Unit să transporte mărfuri şi pasageri între Regatul Unit şi cele 27 de state membre. Drepturile garantate de aceste măsuri nu vor fi acordate decât dacă Regatul Unit va acorda drepturi echivalente operatorilor din cele 27 de state membre şi sub rezerva condiţiilor care asigură o concurenţă loială”, precizează Consiliul UE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, măsurile temporare nu vor afecta negocieririle viitoare cu Regatul Unit. Regulamentul va înceta să die aplicat la data de 31 decembrie a.c..

Pe 18 februarie va avea loc o reuniune cu Parlamentul pentru a conveni asupra textului final.

Conform principiilor generale ale măsurilor de urgenţă pentru un Brexit fără acord, toate aceste măsuri constau în acţiuni unilaterale la nivelul UE, plecând de la premisa că Regatul Unit va lua măsuri similare. Măsurile au caracter excepţional şi sunt limitate strict în timp. Măsurile privind conectivitatea sectorului transporturilor nu sunt menite să reproducă statu-quo-ul aplicabil în temeiul dreptului UE, ci să menţină conectivitatea de bază dintre UE şi Regatul Unit.

 

Comentarii

loading...