Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Document UE. Marea Britanie, obligată să participe la alegerile europene

Liderii Uniunii Europene vor ameninţa Marea Britanie cu excluderea pe 1 iunie, în cazul în care Camera Comunelor nu aprobă Acordul Brexit şi refuză participarea la scrutinul europarlamentar, arată un proiect de document UE.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2019 - 22:06

Conform unui proiect de document, elaborat înaintea summitului extraordinar al Consiliului European programat miercuri, liderii Uniunii Europene ar accepta "amânarea Brexit pentru a permite ratificarea Acordului" de retragere a Marii Britanii din Blocul comunitar, însă cu o condiție. Liderii UE vor impune Guvernului Theresa May obligaţia de a nu afecta activitatea instituţiilor europene.

"În cazul în care Marea Britanie este încă membră a UE în perioada 23-26 mai 2019 şi dacă nu a ratificat Acordul de retragere din UE până pe 22 mai 2019, naţiunea britanică va trebui să participe la scrutinul pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, în conformitate cu reglementările comunitare. Dacă Marea Britanie nu va îndeplini această obligaţie, retragerea din UE se va produce pe 1 iunie 2019", se arată în proiectul de document, obţinut de agenţia de presă Reuters şi de postul Sky News, citează Mediafax.

"Uniunea Europeană reiterează că proiectul de Acord Brexit nu poate fi renegociat" şi că, până la ieşirea din UE, "Marea Britanie va fi membru cu drepturi şi obligaţii depline", precizează proiectul de document.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat marţi seară un proiect prin care îi acordă premierului Theresa May mandatul de a cere amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie. Proiectul a fost aprobat cu 420 de voturi pentru şi 110 împotrivă.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

Comentarii

loading...