15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUE-Marea Britanie: Adio, dar nu pleca! Europenii îi stimulează pe britanici cu...

UE-Marea Britanie: Adio, dar nu pleca! Europenii îi stimulează pe britanici cu uniunea vamală

Diplomaţi şi oficiali din Bruxelles anunţă progrese lente în negocierile Brexit înregistrate de la ultima întâlnire a tuturor liderilor UE ce s-a desfăşurat în luna martie. La acea dată, May a primit undă verde de la cei 27 de colegi pentru a da startul discuţiilor despre viitoarea relaţie bilaterală.

Britanicii susţin că vor părăsi atât piaţa unică europeană, cât şi uniunea vamală după Brexit, în vreme ce Uniunea Europeană susţine că singura soluţie viabilă pentru cooperări viitoare cu Marea Britanie constă într-un acord comercial.

Săptămâna trecută, Camera Lorzilor a contestat refuzul Theresei May de a rămâne în uniunea vamală a UE după Brexit, iar Camera inferioară a Parlamentului britanic va organiza luna viitoare o nouă sesiune de voturi în acest sens. 

“O uniune vamală ar schimba dinamica dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Ar semnala că britanicii vor să rămână apropiaţi de Europa”, conform unui diplomat de la Bruxelles. “Dacă ar lua această decizie, cred că Uniunea Europeană ar avea un răspuns favorabil”, a conchis acesta.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă