Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE, Germania şi Marea Britanie regretă decizia SUA de a reimpune sancţiunile Iranului

Uniunea Europeană, Franţa, Germania şi Marea Britanie au informat într-un comunicat comun că regretă decizia SUA de impune noi sancţiuni Iranului şi că vor căuta să protejeze companiile europene care fac afaceri legitime cu Teheranul, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

05.11.2018 - 13:50

Într-un comunicat emis vineri dar republicat luni, se precizează: „Scopul nostru este să protejăm agenţii economic europeni care fac schimburi comerciale legitime cu Iranul, respectând legislaţia UE şi rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate al ONU”.

Administraţia Trump a reinstituit toate sancţiunile eliminate prin acordul nuclear din 2015, care vizau atât Iranul cât şi ţările care aveau relaţii comerciale cu această ţară. Sancţiunile vizează exporturile de petrol, transportul şi băncile, sectoare esenţiale ale economiei iraniene. Mii de iranieni care scandau „moarte Americii” au mărşăluit pe străzile oraşelor din Iran sâmbătă, respingând cererile pentru negocieri. Washingtonul a reimpus sancţiunile după ce Trump a retras SUA în mai dintr-un acord semnat în 2015 care a avut ca scop limitarea capacităţilor nucleare ale Iranului. Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China, ele respectând în continuare tratatul şi informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerţul cu Iranul şi să evite sancţiunile Statelor Unite.

Comentarii

loading...