Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE este pregătită să răspundă la politicile comerciale protecţioniste

Uniunea Europeană este pregătită să răspundă la politicile comerciale protecţioniste, au decis vineri liderii europeni, după ce au discutat, în prima zi a unui summit la Bruxelles, despre relaţiile comerciale ale blocului comercial, inclusiv tensiunile tot mai mari cu SUA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2018 - 09:45

La începutul acestei luni, preşedintele american Donald Trump a impus tarife asupra produselor din oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană şi a ameninţat de asemenea să introducă taxe asupra maşinilor importate din blocul comunitar.

"Uniunea Europeană trebuie să răspundă la toate acţiunile care sunt de o natură protecţionistă clară", se arată într-o declaraţie a liderilor statelor membre ale UE.

Ei au spus că sprijină 'pe deplin' contra-tarifele impuse săptămâna trecută de blocul comunitar ca răspuns la tarifele pe oţel şi aluminiu, exprimându-şi totodată susţinerea pentru toate celelalte măsuri pregătite de Comisia Europeană pentru a proteja pieţele europene.

Comentarii