UE, în fierbere după otrăvirea agentului rus, Serghei Skripal, și a fiicei acestuia

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se va întâlni luni, la Bruxelles, cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre atacul cu agent neurotoxic asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în oraşul britanic Salisbury.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 15:21

Otrăvirea lui Skripal - despre care NATO a afirmat că este prima utilizare în scop ofensiv a unui gaz neurotoxic de pe teritoriul alianţei - este 'inacceptabil' şi 'nu îşi are locul în lumea civilizată', a spus Stoltenberg.

'Atacul din Salisbury a avut loc pe fundalul unui model nesăbuit de comportament al Rusiei de-a lungul multor ani', a adăugat Stoltenberg, referindu-se la anexarea peninsulei Crimeea, susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, prezenţa militară rusă în Georgia şi Republica Moldova, amestecul în vestul Balcanilor şi 'încercările de a submina alegeri şi instituţii democratice'.

Rusia a negat implicarea în otrăvirea fostului colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia. Cei doi au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. De atunci, tatăl şi fiica se află spitalizaţi în stare critică, în timp ce un poliţist, care le-a venit în ajutor, este în stare gravă, informează AGERPRES.

Comentarii