4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalUE donează 170 de milioane de euro pentru situația umanitară din Siria

UE donează 170 de milioane de euro pentru situația umanitară din Siria

”Am anunţat un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 170 de milioane de euro pentru a continua să ajutăm persoanele cele mai vulnerabile din Siria”, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell într-o conferinţă de presă, la Ankara, unde s-a întâlnit cu o serie de conducători turci.

Din această sumă, ”60 de milioane de euro vor fi consacrate mai ales crizei umanitare din nord-estul Siriei”, a precizat el.

Vizita lui Josep Borrell, care s-a aflat la Ankara miercuri împreună cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, intervine la câteva zile după ce Turcia a anunţat deschiderea frontierelor pentru a lăsa migranţii să treacă în Europa.

După acest anunţ, zeci de mii de migranţi s-au comasat la frontiera greacă, trezind în Europa amintirea crizei migraţiei din 2015.

Miercuri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat că, dacă vrea să rezolve criza migraţiei, este necesar ca Europa să susţină Ankara în Siria.

Situaţia umanitară în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei, a devenit catastrofală după ce regimul lui Bashar al-Assad a lansat în decembrie o ofensivă de anvergură cu scopul de a recuceri acest ultim bastion rebel şi jihadist.

Aproape un milion de persoane care au figit din calea violenţelor au fost deplasate către frontiera cu Turcia, o ţară care găzduieşte peste 3,6 milioane de sirieni şi care refuză să primească alţii.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă