15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE donează 170 de milioane de euro pentru situația umanitară din Siria

UE donează 170 de milioane de euro pentru situația umanitară din Siria

”Am anunţat un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 170 de milioane de euro pentru a continua să ajutăm persoanele cele mai vulnerabile din Siria”, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell într-o conferinţă de presă, la Ankara, unde s-a întâlnit cu o serie de conducători turci.

Din această sumă, ”60 de milioane de euro vor fi consacrate mai ales crizei umanitare din nord-estul Siriei”, a precizat el.

Vizita lui Josep Borrell, care s-a aflat la Ankara miercuri împreună cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, intervine la câteva zile după ce Turcia a anunţat deschiderea frontierelor pentru a lăsa migranţii să treacă în Europa.

După acest anunţ, zeci de mii de migranţi s-au comasat la frontiera greacă, trezind în Europa amintirea crizei migraţiei din 2015.

Miercuri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat că, dacă vrea să rezolve criza migraţiei, este necesar ca Europa să susţină Ankara în Siria.

Situaţia umanitară în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei, a devenit catastrofală după ce regimul lui Bashar al-Assad a lansat în decembrie o ofensivă de anvergură cu scopul de a recuceri acest ultim bastion rebel şi jihadist.

Aproape un milion de persoane care au figit din calea violenţelor au fost deplasate către frontiera cu Turcia, o ţară care găzduieşte peste 3,6 milioane de sirieni şi care refuză să primească alţii.

Cele mai citite

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă