14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUE: Cererile de azil au crescut cu 26%

UE: Cererile de azil au crescut cu 26%

EASO a anunţat că au fost 62.900 de cereri, în creştere cu 26% faţă de iunie, notând că aceasta este cea mai mare cifră după martie 2017. Statisticile acoperă Uniunea Europeană, plus Norvegia şi Elveţia.

Creşterea “poate fi parţial” explicată prin faptul că au existat foarte puţine cereri în iunie, potrivit EASO. Cu toate acestea, cererile pentru perioada ianuarie-iulie sunt în creştere cu 11% de la an la an.

Ţările de origine ale solicitanţilor au fost Siria, Afganistan şi Venezuela, care combinat reprezintă aproximativ o treime dintre toţi solicitanţii de azil.

EASO a precizat că autorităţile europene au procesat 50.970 de cereri în iulie şi au respins 65% dintre cererile de azil. În toată UE plus Norvegia şi Elveţia, au fost de asemenea 455.113 de cazuri de azil în aşteptare.

Chiar dacă cererile de azil cresc, UE este încă departe de vârful atins în 2015-2016. În iulie 2016, au fost aproape 120.000 de cereri.

Guvernele UE nu au reuşit de mai multe ori să convină asupra politicilor comune de azil şi migraţie. Problema se află pe ordinea de zi a unei reuniuni care va avea loc la 23 septembrie în Malta.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă