Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE cere o anchetă în Rusia și i-ar putea impune sancțiuni după ce s-a încercat uciderea lui Navalnîi

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunțat că Uniunea Europeană "îşi rezervă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare, inclusiv măsuri restrictive" împotriva Rusiei, după tentativa de asasinare a lui Navalnîi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

04.09.2020 - 02:16

"Guvernul Rusiei trebuie să facă tot posibilul pentru a desfăşura o anchetă aprofundată asupra acestei crime şi în deplină transparenţă", a declarat, joi, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, cu privire la tentativa de asasinare, în Rusia, a opozantului Alexei Navalnîi.

După cum se știe, acesta a fost inițial internat într-un spital din Rusia, de unde a fost transferat într-un spital din Germania, unde se află și în prezent. 

Germania și UE susțin că în Rusia s-a încercat otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu o substanță neurotoxică, dar Rusia susține că nu sunt probe în acest sens.

"Uniunea Europeană transmite un apel pentru un răspuns internaţional comun şi îşi rezervă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare, inclusiv măsuri restrictive" împotriva Rusiei, a avertizat, joi, Josep Borrell.

Comentarii