15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUE ameninţă cu sancţiuni regimul Ortega din Nicaragua

UE ameninţă cu sancţiuni regimul Ortega din Nicaragua

“Consiliul European este gata să facă uz de toate instrumentele politice pentru a contribui la o ieşire negociată şi paşnică din criza actuală şi pentru a reacţiona la o nouă deteriorare a drepturilor omului şi statului de drept” în Nicaragua, au avertizat într-o declaraţie guvernele ţărilor din UE.

Şeful diplomaţiei spaniole Josep Borell a fost mai explicit. “Măsurile pot fi de susţinere sau de sancţionare”, a explicat el în timpul unei conferinţe de presă la sosirea sa la Bruxelles, pentru o reuniune cu omologii săi din UE.

Europenii denunţă “reprimarea brutală” a manifestaţiilor în Nicaragua din aprilie 2018 şi consideră că “recentele măsuri care vizează organizaţiile societăţii civile şi mass-media independente constituie o nouă lovitură dată democraţiei, drepturilor omului şi libertăţilor civice, ceea ce agravează criza politică şi socială”.

“Nu poate exista reconciliere fără un dialog naţional transparent, inclusiv şi constructiv între toate părţile vizate şi fără dreptate pentru toate victimele”, se subliniază în declaraţie. “UE este gata să susţină o mediere acceptabilă pentru toate părţile implicate şi reformele electorale”, se mai spune în acesta.

Nicaragua este scena unei crize politice, economice şi sociale din 18 aprilie şi manifestanţii cer demisia preşedintelui Daniel Ortega, 73 de ani, la putere din 2007, şi a soţiei sale, vicepreşedinta Rosario Murillo.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă