Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Georgia (Foto: Mihai Diac)

UE a decis 14 țări sigure, din care se poate călători fără restricții spre Uniunea Europeană

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o recomandare cu o listă de 14 state extracomunitare sigure din punctul de vedere al riscului de infectare, din care vor fi permise călătoriile către UE, începând din data de 1 iulie 2020.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.07.2020 - 17:13

Aceste țări extracomunitare "sigure" sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay, a anunţat Consiliul UE.

Pentru persoane care vin din aceste țări, restricţiile de călătoriile ar trebui să fie ridicate de statele membre UE. Lista statelor extracomunitare sigure va fi reanalizată şi actualizată la fiecare 15 zile.

În mod neașteptat, China va fi și ea inclusă de UE pe lista țărilor sigure, cu condiția ca China să acorde și ea, pe bază de reciprocitate, dreptul de călătorie liber dinspre Uniunea Europeană.

Comentarii