19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUE a anunțat problemele pe care se va concentra în următorii 5...

UE a anunțat problemele pe care se va concentra în următorii 5 ani

Documentul stabileşte priorităţile pentru viitoarea Comisie Europeană care îşi va începe mandatul în luna noiembrie, în urma alegerilor europene din 23-26 mai. În prezent au loc negocieri în vederea desemnării preşedintelui executivului comunitar.

Proiectul, care serveşte drept document de lucru pentru summitul UE din 20-21 iunie, subliniază că ”în primul rând trebuie să ne asigurăm integritatea spaţiului nostru fizic”, trăgând învăţămintele din afluxul de migranţi din 2015-2016.

”Trebuie să ştim şi să fim cei care decid cine pune piciorul în UE”, se menţionează în document.

Printre priorităţile UE pentru următorii cinci ani se află, de asemenea, combaterea terorismului, prevenirea atacurilor cibernetice şi lupta contra ameninţărilor hibride la adresa securităţii.

Încălzirea globală a fost o temă principală în campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai, contribuind la ascensiunea partidelor ecologiste în Europa.

Totuşi, organizaţia internaţională a criticat UE pentru că făcut doar o ”menţiune de politeţe” în legătură cu acest subiect.

”Liderii europeni simt o presiune pentru a vorbi serios despre încălzirea globală, dar ‘agenda lor strategică’ este mai mult o colecţie de cuvinte la modă decât un răspuns urgent la cele mai mari ameninţări pentru umanitate”, a declarat directorul Greenpeace EU, Jorgo Riss.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă